The life of a make-up artist

hoe-organiseer-je-een-shoot-muah-aan-het-werk

Vroege ochtenden en late avonden. Het zijn van een ochtendpersoon en het houden van koffie, zijn zeker geen overbodige luxe in deze branche. Het [highlight color=”pink”]‘nine to five’[/highlight] begrip is namelijk iets wat de meeste [highlight color=”blue”]make-up artist niet kennen[/highlight]. Geen enkele dag gaat precies zoals gepland, maar dat is nou juist het leukste van het vak. Het blijft mij verrassen.

Kimberley MUAH @work

Wat veel mensen vergeten is dat je een goed [highlight color=”green”]aanpassingsvermogen[/highlight] moet hebben.
Het werk dat we doen is [highlight color=”red”]lichamelijk zwaar[/highlight] en kan ook stressvol zijn. Mentaal moet je een [highlight color=”salmon”]spontaan, creatief en probleem oplossend[/highlight] persoon zijn. Ook moet je bereid zijn om te gaan, met een steeds veranderend [highlight color=”blue”]last minute schema[/highlight].

Fysiek gezien sta je als make-up artist de hele dag je benen, voorovergebogen in ongemakkelijke lichaamshoudingen. Hoge stoelen en goede belichting zijn niet altijd overal beschikbaar, dus buiten de [highlight color=”orange”]enorme make-up kit[/highlight] van zeker vijftig kilo, neem je vaak ook nog je [highlight color=”blue”]eigen stoel[/highlight] en [highlight color=”silver”]verlichting[/highlight] mee. Het is belangrijk om altijd voorbereid te zijn in elke situatie: tonnen nep wimpers, meer dan [highlight color=”pink”]vijfentwintig tinten foundation[/highlight], poeders, lip producten in elke kleur van de regenboog, glitters, en meer. Daarnaast ben je natuurlijk ook veel tijd kwijt aan het voorbereiden van de fotoshoot, het bedenken van de looks en het [highlight color=”orange”]creëren van moodboards[/highlight]. De voorbereiding is essentieel, maar het kan ook zomaar zo zijn dat je het roer ineens compleet moet omgooien. Denk hierbij aan geheel andere technieken en improvisatie. [highlight color=”green”]Vertrouw op je creativiteit[/highlight], want de mogelijkheden zijn eindeloos.

De ene dag werk je met een [highlight color=”pink”]model, artiest of atleet[/highlight]. De andere dag werk je met een [highlight color=”silver”]bruid of een jarige[/highlight]. Je komt met zo ontzettend veel verschillende mensen in aanraking, het is belangrijk dat op één lijn zit en goed de [highlight color=”red”]behoeften aanvoelt[/highlight]. Het is een constante stroming van interessante mensen. Hetzelfde geld voor de collega’s waar je die dag mee werkt.
De ene fotograaf heeft minder behoefte aan jouw mening, en de ander heeft weer veel behoefte aan een gezonde sessie sparren. Alle [highlight color=”blue”]artistieke kennis[/highlight] van elke collega wordt samengevoegd tot één geheel, en dat is voor mij een van de leukste aspecten van het vak.
We create magic.

[box width="90% " height="30%" position="" corner="NUMBER" color="orange" textalign="CENTER" textsize="13"]Make-up artist zijn vereist een aanzienlijke hoeveelheid toewijding, maar het loont absoluut. Je ontmoet nieuwe mensen en je doet nieuwe ervaringen op, terwijl je de wereld om je heen beïnvloedt met de laatste trends.[/box]

The life of a make-up artist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×

 

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× How can I help you?